Podpłomyki, pierwotna forma chleba. W myśl idei bratania się nas ludzi tu i teraz i też z wdzięczności dla naszych przodków, regularnie zbieramy się w Tle dla Mew wokół ognia, żeby wspólnie z Wami przygotować na rozżarzonych kamieniach podpłomyki według tradycyjnej receptury dawnych Słowian. Największym plackiem chlebowym dzielimy się z obecnymi, każdy odrywa ze wspólnego chleba swoją część. Kolejne podpłomyki dzieciaki smarują domową konfiturą, a dorośli przegryzają do piwa.
Zamówienia: 508 109 586, 691 055 623,
tlodlamew@gmail.com
ul. Mazurska 124
11-513 Rydzewo
tel. 508 109 586, 691 055 623
tlodlamew@gmail.com
tlodlamew.pl
Jesteśmy otwarci cały rok - przyfruwajcie od kwietnia do października, obecność poza tym terminem dla grup
zorganizowanych wymaga ustalenia.